• Jaarplan CCvD-D 2020 online

  De deelnemende partijen in het Centraal College van Deskundigen-Datastandaarden (CCvD-D) hebben onlangs het jaarplan 2020 bekrachtigd en daarmee vrijgegeven voor publicatie. Hierin staat onder andere dat:

 • Let op: Aquo-standaard is bijgewerkt!

  Per 1 januari 2020 is de Aquo-standaard weer bijgewerkt. Dit kan consequenties hebben als u gegevens uitwisselt in de watersector. Controleer daarom wat de update van de Aquo-standaard voor u betekent!

 • Nieuwe programmamanager

  Op 1 maart 2020 neemt Erik Kraaij de leiding van het Informatiehuis Water (IHW) over van Ruud Kersten. 

 • Verlenging IHW

  Het bestuur IHW heeft besloten om verlenging van het samenwerkingsprogramma Informatiehuis Water (IHW) tot en met 2028 in gang te zetten De drie samenwerkingspartners moeten dit besluit nog wel bekrachtigen.

 • Nieuwe introductie op de Aquo-standaard, 20 april 2020

  Heeft u in uw werk te maken met het uitwisselen van informatie over water? Dan heeft u te maken met de Aquo-standaard: de uniforme taal voor uitwisseling van gegevens binnen de watersector! Aquo staat op de lijst met “pas toe of leg uit’-standaarden van het Forum voor Standaardisatie en is daarmee vanuit het ministerie verplicht gesteld.

 • Ontmoet IHW op de Waterinfodag 2020!

  Ook dit jaar zijn we weer present op de Waterinfodag, 26 maart 2020. We verzorgen er diverse workshops.

 • Het Waterveiligheidsportaal in het nieuws

  Het Waterveiligheidsportaal is onlangs uitgebreid. Dit is niet onopgemerkt gebleven. In een interview in 'Het Waterschap' leggen onze collega's Jan Strijker, Jeroen Overbeek en Joost van der Hammen uit wat precies de kracht van het portaal is.

 • Het ROR-portaal is live!

  Er is een nieuw portaal beschikbaar: het maatregelenportaal voor de Europese Richtlijn Overstromingsrisico’s, in het kort het ROR-portaal. Vanaf nu kunnen de waterbeheerders van Nederland informatie over maatregelen tegen overstromingsrisico’s beheren in dit portaal. En het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat kan hiermee op uniforme wijze rapporteren over de voortgang van die maatregelen.

 • Ervaringen over grondwater gedeeld met Maleisië

  Medio december was een Maleisische delegatie te gast bij TNO in Nederland. Op uitnodiging van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat hebben wij als Informatiehuis Water (IHW) voor hen een presentatie verzorgd.

Via onderstaande button opent u de meest recente IHW-nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief houden wij onze relaties op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het Informatiehuis Water.

IHW-nieuwsbrief