Aquo-kit is een webapplicatie voor de gegevensverwerking in de monitoringcyclus. Met de Aquo-kit toetsen waterbeheerders diverse keren per jaar hun fysisch-chemische en biologische monitoringgegevens van oppervlaktewater-, grondwater- en bodemkwaliteit aan landelijke waterkwaliteitsnormen. Aquo-kit wordt vooral gebruikt voor de Kaderrichtlijn Water-rapportages en de Landelijke Enquête Waterkwaliteit.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die (meer) kennis wil maken met Aquo-kit, zowel gebruikers als toekomstige gebruikers en met name interessant voor waterbeheerders die zich bezighouden met het KRW-monitoringsprogramma.

Programma

We bekijken de hele toolkit voor het toetsen en beoordelen van waterkwaliteitsgegevens. Samen met jou doorlopen we alle modules: importeren, toetsen en beoordelen. Daarnaast ontvang je tips en handige links.

KRW-monitoringprogramma

Neem je ook deel aan de Werksessie KRW-monitoringprogramma? Dan raden we je van harte aan ook deze introductie van de Aquo-kit te volgen. Het zal je helpen om eind 2023 - begin 2024 direct aan de slag te gaan met het KRW-monitoringprogramma.

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan de introductie Aquo-kit? Meld je aan via servicedesk@ihw.nl.