26 september 2023 en 5 maart 2024
13.00 - 15:00 uur
online

De Aquo-standaard (Aquo) is de Nederlandse standaard voor het uitwisselen van gegevens binnen de watersector. Het is de uniforme taal die ervoor zorgt dat we elkaar begrijpen. Dankzij de Aquo-standaard is het mogelijk om op een uniforme en efficiënte manier gegevens uit te wisselen tussen partijen en computersystemen die betrokken zijn bij waterbeheer. Door toepassing van de standaard wordt de actualiteit, juistheid en consistentie van informatie geborgd.
De Aquo-standaard staat op de ‘Pas Toe Of Leg Uit’-lijst van het Forum Standaardisatie. Overheidsorganisaties zijn verplicht de Aquo-standaard toe te passen bij het digitaal uitwisselen van watergegevens.

Voor wie?
Deze sessie is bestemd voor systeembeheerders en gebruikers met tenminste beperkte programmeerkennis.

Doel en programma
In deze sessie laten we zien dat u op verschillende manieren kunt zoeken in de Aquo Wiki. Eén van de mogelijkheden is het 'semantisch zoeken' met behulp van de functie 'speciaal:vragen'. Met deze functie kunt u zelf zoekdefinities maken. Een bijkomend voordeel van de functie 'speciaal:vragen' is dat het ook gebruikt kan worden voor het automatiseren richting de API.

Frequentie
Deze sessie vindt ca. 3 keer per jaar plaats.

Deelnemen
Wilt u deelnemen aan de sessie Aquo Wiki: zoekmogelijkheden & programmeren voor systeembeheerders? Meld u dan aan via servicedesk@ihw.nl.