Delen kennis en ervaring

Digitale Delta Communitydag (hybride)

Datum
Tijd
-
Locatie
Stationsplein 89 in Amersfoort
Online locatie
MS Teams

De DD API Community is een gebruikersgroep waarin gebruikerswensen over de Digitale Delta API worden geïnventariseerd en resultaten en ontwikkelingen worden toegelicht. Wil je informatie ophalen over de Digitale Delta API versie 3? Of wil je meedenken over of bijdragen aan de doorontwikkeling van de Digitale Delta API? Meld je dan aan voor de DD API Communitydag!
 

Met de Digitale Delta API wordt bijgedragen aan efficiënt en integraal waterbeheer. Enerzijds door meetgegevens op een uniforme en eenvoudige manier beschikbaar te maken voor waterbeheerders, overheidsorganisaties en derden. Anderzijds door te borgen dat die gegevens voldoen aan de (inter)nationale standaarden die van belang zijn voor de watersector.

De Digitale Delta API 3.0 omvat een open en niet merk-, omgevings- of systeemgebonden specificatie die door iedereen vrij gebruikt kan worden zonder licentie. Er is ook een open source implementatie beschikbaar die als uitgangspunt kan worden gebruikt door aanbieders.

Voor wie?

De DD API Community is een gebruikersgroep waarin gebruikerswensen worden geïnventariseerd en resultaten en ontwikkelingen worden toegelicht. Dataleveranciers, data-afnemers, marktpartijen, kortom, iedereen die wil meedenken over en bijdragen of meewerken aan de verdere doorontwikkeling van de Digitale Delta API kan deelnemen aan de DD API Communitydag.

Programma

  • Maatschappelijke belang Digitale Delta API
  • Wat is de Digitale Delta API?
    En hoe is het beheer geregeld?
  • Wat houdt de implementatie van de Digitale Delta API in?
    Van fragmentatie naar harmonisatie
  • Implementatie van de Digitale Delta API bij AQUON

Deelnemen?

De DD API Communitydag is een hybride bijeenkomst. Wil jij online deelnemen? Of ben je in Amersfoort en wil je daar aanschuiven? Laat het ons in beide gevallen weten via servicedesk@ihw.nl