Een toets begint altijd met het importeren van een bestand met meetgegevens. Dit bestand moet voldoen aan de Aquo-standaard. Bij een toetsing vergelijkt de Aquo-kit de geïmporteerde meetwaarden met de waterkwaliteits- of bodemkwaliteitsnormen uit de bijbehorende wetten en regels.

Alle details van de toetsing en andere berekeningen zijn transparant. De berekeningen en andere bewerkingen zijn beschreven in het Rapport Specificaties eisen en wensen Aquo-kit (onderaan deze pagina). Alle gegevens, zoals toetsresultaten en normen, kun je raadplegen en exporteren naar CSV-bestanden voor verder onderzoek en voor presentatie.

Ga naar de Aquo-kit(externe link)

Logo van Aquo-kit

Gebruikersondersteuning

Wil je kennismaken met Aquo-kit of of meer weten over het gebruik van deze applicatie? Wij organiseren met regelmaat een introductiecursus. Je vindt de data in onze agenda.

Agenda

Gebruik de Aquo-kit Stappenplannen

Wetten en regels zijn vaak ingewikkeld. Daarom zijn details belangrijk voor een goede toetsing en voor andere gegevensverwerkingen. Om je te ondersteunen bij je werkzaamheden in Aquo-kit hebben we Stappenplannen gemaakt. Ga je aan de slag in de Aquo-kit? Gebruik dan altijd het bijbehorende Stappenplan. Je kunt je werkzaamheden in Aquo-kit daarmee sneller en beter uitvoeren.

Aquo-kit Stappenplannen

Importeren meetwaarden

In deze instructievideo leggen we uit waarom, hoe en waar je meetwaarden in Aquo-kit kunt importeren. We laten zien hoe een meetwaardenbestand moet worden gemaakt en geven een aantal praktijkvoorbeelden. Handig dus!

Tips

  • Wil je kennismaken met het uitvoeren van een chemische toetsing in Aquo-kit? Gebruik dan de CSV-voorbeeldbestanden: voorbeeldset meetwaarden chemie, inclusief toelichting, en voorbeeldset meetpunten chemie.
  • Je kunt je monitoringgegevens ook toetsen via de webservice Aquo-kit Toetsservice Waterkwaliteit. Ben je softwareontwikkelaar en wil je deze Toetsservice gebruiken? Lees dan de instructie Toetsservice Waterkwaliteit, die je hieronder kunt downloaden.

Onze Servicedesk staat voor je klaar

Heb je een vraag? Of heb je ondersteuning nodig?
Neem contact op met de Servicedesk van het Informatiehuis Water!