Locatie: Amersfoort
Aantal uur: 16 - 24 uur
Salaris: Schaal 11/12 min. € 4.048,- / max € 6.320,-
Contract: bij voorkeur detachering tot 2025 met mogelijkheid van verlenging vanuit je huidige organisatie

Heb jij een scherpe analyse en ben je in staat om de behoeften van gebruikers in technische ontwerpen met visie te vertalen. Dan voel jij je als Technisch Projectleider bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!

Het Informatiehuis Water is dé schakel tussen waterbeheerders (de waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincies) en gebruikers van informatie over water. Bij het Informatiehuis Water komen we samen met de waterbeheerders tot eenduidige, toegankelijke en bruikbare informatie over water.

Duik jij in deze uitdaging?

Het Informatiehuis Water beheert en ontwikkelt portalen zoals het Waterkwaliteitsportaal en Waterveiligheidsportaal. Het Waterkwaliteitsportaal is HET portaal om alle waterkwaliteitsdata tussen de waterbeheerders te kunnen uitwisselen en diverse informatieproducten samen te stellen die nodig zijn voor onder andere de Kaderrichtlijn Water. Vanaf 2023 starten we met een grote doorontwikkeling van dit portaal. Daarvoor zoeken we een technisch projectleider die de vernieuwing van dit portaal in gang zet en realiseert. Met jouw luisterend oor, doortastendheid en ICT-kennis leg jij de verbinding tussen de gewenste functionaliteit en de verschillende technische oplossingen om de informatiestromen voor waterdata nog beter te ondersteunen. Ook het Waterveiligheidsportaal staat niet stil en zal de komende jaren verder worden doorontwikkeld.

Concreet word je verantwoordelijk voor:

 • het technisch doorontwikkelen van het Waterkwaliteitsportaal en mogelijk ook van het Waterveiligheidsportaal;
 • het daarbij realiseren van een dataintegratieplatform;
 • het onderhouden van contacten met de (gedelegeerd) opdrachtgever, de opdrachtnemer, de gebruikers en de beheerorganisatie;
 • het bewaken van de voortgang van de projecten en het opstellen van voortgangsrapportages.

Daarnaast zoeken we in jou:

 • een afgeronde hbo/wo-studie en enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie;
 • kennis van en ervaring met de realisatie van informatiesystemen en/of (data)portalen;
 • kennis van nieuwe ICT-ontwikkelingen en mogelijkheden;
 • ervaring bij een waterschap, Rijkswaterstaat of provincie en een netwerk binnen de branche;
 • een tweede natuur om in projecten te denken en deze goed neer te zetten;
 • kennis van processen in het Waterkwaliteitsdomein en van de Aquo-standaard is een pre;
 • doelgerichtheid, zorgvuldigheid, oplossingsgerichtheid, goed kunnen samenwerken,  omgevingssensitiviteit en ook nog goede communicatieve vaardigheden!

Ons verfrissende aanbod:

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie tot minstens 2025. Het Informatiehuis Water kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om deels thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Informatiehuis Water biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent.

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan vóór 23 februari a.s. via onderstaande button. Vergeet daarbij niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Erik Kraaij, Programmamanager, Informatiehuis Water via 06 50 63 51 12. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34 of via r.dejong@hetwaterschapshuis.nl.

Let op: Via de knop solliciteren kom je bij het sollicitatieformulier op de website van Het Waterschapshuis. Het gaat om een vacature bij het Informatiehuis Water. Het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuis Water.

Solliciteren(externe link)