Locatie: Amersfoort (twee dagen in de week, de rest vanuit huis)
Aantal uur: 32 - 36 uur per week
Salaris: minimaal € 4.264 -  en maximaal € 6.041,- per maand op basis van 36 uur per week (schaal 12)
Contract: bij voorkeur detachering tot 2026 vanuit je huidige overheidsorganisatie met kans op verlenging

Ben jij de Omgevingsmanager of Informatie Architect die zijn of haar ervaring wil inzetten voor de waterinformatie in Nederland? Heb je kennis van ICT en weet je met jouw communicatieve skills verschillende stakeholders met elkaar te verbinden? Dan voel jij je als Omgevingsmanager bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

Het Informatiehuis Water is dé schakel tussen waterbeheerders (de waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincies) en gebruikers van informatie over water. Bij het Informatiehuis Water komen we samen met de waterbeheerders tot eenduidige, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Daar hoort bij dat we de Aquo-standaard beheren: de uniforme taal voor de uitwisseling van gegevens binnen de watersector: www.aquo.nl(externe link).

Als Omgevingsmanager bij het Informatiehuis Water is het jouw taak om de Aquo-standaard verder te ontwikkelen, zodat deze blijft aansluiten op de processen van de waterbeheerders en bijvoorbeeld op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Je neemt het initiatief in de verkenning van de wereld waarin de Aquo-standaard en het Informatiehuis Water opereren, en geeft daarmee uiteindelijk vorm aan het speelveld van linked data. Je vindt het leuk om met een klein team vaart te zetten achter ontwikkelingen binnen een grotere community, op een dynamische plek die veel verschillende stakeholders en ontwikkelsnelheden kent.

Concreet word je verantwoordelijk voor:

  • De toepassing en doorontwikkeling van het Aquo Wiki-platform, met aandacht voor zowel gebruikers als andere semantische en technische uitwisselstandaarden.
  • Het onderhouden van contacten en het faciliteren van overleggen. Je bent bovendien de motor achter verschillende werkgroepen, waaronder die van de Digitale Delta API community.
  • Het adviseren van onze partners bij projecten over startarchitecturen en de toepassing van standaarden. Het afstemmen en samenwerken met gebruikers en partnerorganisaties is daarin een vereiste.

Hier stroom je in

Het Informatiehuis Water is een landelijk samenwerkingsprogramma van alle waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat met één belangrijke missie: waterbeheerders en beleidsmakers ontzorgen bij het uitwisselen van waterinformatie. Je gaat aan de slag in een informele werkomgeving, waar een gedreven team dagelijks werkt aan het beschikbaar stellen van alle relevante waterinformatie voor de sector. In Nederland zijn waterbeheerders verantwoordelijk voor de kwaliteit, beschikbaarheid en veiligheid van water. Andere organisaties en burgers dragen hieraan bij. Daarom is het belangrijk dat zij continu kunnen beschikken over eenduidige en betrouwbare waterinformatie. Bij het Informatiehuis Water maken we dat op een eenvoudige en efficiënte manier toegankelijk. We coördineren de informatiestromen voor waterkwaliteit en -veiligheid, onderhouden en beheren de Aquo-standaard, en beheren en ontwikkelen applicaties om de informatie te bundelen en beschikbaar te stellen.
 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

  • Een afgeronde hbo- of wo-studie.
  • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie bij een waterschap, Rijkswaterstaat of een provincie.
  • Kennis van ICT en data. Denk aan applicatieontwikkeling, standaardisatie (UML), linked data, standaardisatie binnen de overheid, API’s en ontologie.
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent een echte netwerker én verbinder die de Aquo-standaard vertegenwoordigt en de contacten onderhoudt met andere organisaties.
  • Resultaatgerichtheid: je neemt stappen om je visie concreet te maken en hebt van nature de neiging om verbindingen te zien en te leggen.
  • Servicegerichtheid: je bent een open en eerlijke teamspeler, met een klantgerichte en positieve houding.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en wordt ingeschaald in schaal 12. De functie betreft een detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie tot ten minste  2026. Het Informatiehuis Water kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Informatiehuis Water biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent. Kun je op onderdelen van deze vacature voor ons wat betekenen, reageer dan ook. In het gesprek onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn.

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan vóór 3 oktober via onderstaande button. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Erik Kraaij, Programmamanager via 06 50 63 51 12.. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

Let op: Via de knop solliciteren kom je bij het sollicitatieformulier, welke op de website van het Waterschapshuis staat. Het gaat om een vacature bij het Informatiehuis Water. Het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuis Water.

Solliciteren(externe link)