Informatieanalist

Locatie: Amersfoort
Aantal uren: 32 - 36 uur per week
Salaris: Schaal 11 (€ 3.685 – € 5.145)
Contract: Detachering voor een periode van minimaal twee jaar vanuit je huidige overheidsorganisatie met grote kans op verlenging

Dit ga je doen

Het Informatiehuis Water (IHW) beheert de Aquo-standaard, de uniforme taal voor de uitwisseling van gegevens binnen de watersector. Daarnaast zorgt het IHW, in het kader van landelijke en Europese rapportages, voor de informatiestromen over waterkwaliteit en waterveiligheid. Als informatieanalist werk je aan het analyseren van die informatiestromen. Je overziet het proces van een informatiestroom en denkt kritisch na bij het verwerken van data. Je bent een intermediair tussen de interne organisatie en onze klanten en hebt altijd aandacht voor de kwaliteit, doelmatigheid en beheerbaarheid van informatiestromen.

Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het beheer en de doorontwikkeling van de Aquo-standaard. Je brengt de wensen, eisen en verwachtingen van gebruikers helder in kaart. Om de vereiste gegevens naar boven te halen, organiseer je bijeenkomsten met de experts. Die werk je vervolgens uit in concrete stappen om de Aquo-standaard te verbeteren. Zo help je de standaard duidelijk, uitlegbaar én implementeerbaar te houden.

Samengevat:

 • Analyseer je de informatiestromen en help je deze te verbeteren.
 • Bewaak je processen en deadlines voor zowel informatiestromen als bij het beheer van de Aquo-standaard.
 • Overzie je de consequenties van wijzigingsvoorstellen voor de omgeving en acteer je hierop.
 • Zorg je ervoor dat afspraken en wijzigingen goed gedocumenteerd en beschikbaar gesteld worden.
 • Help je gebruikers met de implementatie van de Aquo-standaard.
Het Informatiehuis Water

Het Informatiehuis Water (IHW) is een samenwerkingsprogramma van alle waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat op het gebied van landelijke informatie over water. Sinds 2011 speelt het IHW een belangrijke rol bij landelijke rapportages aan de waterbeheerders, de Tweede Kamer en de Europese Unie. Samen met de waterbeheerders komen we tot uniforme, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Het IHW is de schakel tussen waterbeheerders en gebruikers van informatie over water. We ontsnipperen en centraliseren informatie over water, zodat alle relevante informatie over water op één punt is op te vragen.

Dit ben jij
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding
 • Je bent analytisch, accuraat en cijfermatig sterk
 • Je bent thuis in methoden en tools voor het verwerken van datasets
 • Je kunt je werk goed plannen en organiseren en je werkt klantgericht
 • Kennis van standaardisatie, informatiemodellen (UML), uitwisselformaten, modelleren en systeemontwikkeling is een pré
 • Enige jaren werkervaring in informatieanalyse en/of informatievoorziening bij een waterschap, RWS of provincie is een pré
 • Je bent een service- en resultaatgerichte teamspeler. Je bent open en eerlijk, klantgericht, positief en een echte procesdenker.
Dit bieden wij

Je salaris bedraagt minimaal € 3.685 en maximaal € 5.145 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring. Op basis van inleen vanuit je huidige organisatie word je ingezet voor een periode van minimaal 2 jaar, met grote kans op verlenging. Bij het IHW werk je in een informele sfeer, in een gedreven team. Je gaat minimaal 2 dagen per week op kantoor in Amersfoort werken, voor de rest werk je vanuit huis. Wij geloven dat jij je het beste ontwikkelt door samen te werken en van elkaar te leren. Successen vieren we, want bij het IHW worden we blij van goed afgeronde projecten. En onze waterbeheerders ook!

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan uiterlijk 22 november 2021 via onderstaande knop. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Het Waterschapshuis verzorgt de wervingsprocedure voor het Informatiehuis water. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Stephany de Maaijer, wijzigingscoördinator Aquo-standaard, via 06 53 17 99 93 of Hinne Reitsma, teamleider Informatiebeheer via 06-5385 28 09. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

Solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.