Informatie analist

Locatie: Amersfoort
Aantal uren: 24-32 uur per week
Salaris: Schaal 11
Contract: tijdelijke detachering vanuit je huidige organisatie

Ben jij de informatie analist die zijn of haar horizon wil verbreden? Wil jij mede verantwoordelijk zijn voor het wijzigingsproces van de Aquo-standaard? Dan voel jij je als Informatie analist bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!

 

Dit ga je doen

Het Informatiehuis Water (IHW) beheert de Aquo-standaard, de uniforme taal voor het uitwisselen van gegevens binnen de watersector. Jaarlijks worden er zo’n 200 wijzigingsvoorstellen op de standaard ingediend. Via onze servicedesk komen deze wijzigingen bij het Aquo-team terecht, dat ze in behandeling neemt. Jij wordt er medeverantwoordelijk voor dat de wijzigingsvoorstellen het wijzigingsproces op de juiste wijze doorlopen, waarbij je rekening houdt met de afspraken die zijn gemaakt onder de kwalificatie ‘uitstekend beheer’.

Je werkt wijzigingsvoorstellen tot in detail uit: hoe is het nu en hoe zou het moeten worden? Daarbij heb je rechtstreeks contact met de indiener van de vraag, zodat je meer inzicht krijgt in de daadwerkelijke behoefte en hoe de wijziging het beste in de standaard past. Je werkt het wijzigingsvoorstel zodanig uit dat het first time right is en het voor de expertgroep duidelijk is wat er gewijzigd wordt. Als secretaris van een van de expertgroepen zorg je ervoor dat agenda’s en verslagen tijdig beschikbaar zijn voor alle deelnemers.

Kort samengevat zijn je taken:
  • Het overzien van consequenties van wijzigingsvoorstellen voor de omgeving en daarop acteren.
  • Het mede organiseren van verschillende gebruikersoverleggen, expertgroepen en technische werkgroepen.
  • Het goed documenteren en beschikbaar stellen van afspraken.
  • Gebruikers helpen om het proces (zowel bij het IHW als in hun eigen organisatie) zo in te richten dat de implementatie van de standaard verbetert.
  • Samen met je collega’s de gezamenlijke wijzigingsprocessen met diverse standaardisatieorganisaties verder optimaliseren.
Dit ben jij:
  • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding bij voorkeur in de chemie of ICT.
  • Je hebt enige jaren werkervaring in informatieanalyse en/of informatievoorziening.
  • Je werkt op dit moment bij een waterschap, provincie, gemeente, Rijkswaterstaat of een andere overheidsorganisatie en wil graag je horizon verbreden.
  • Kennis van standaardisatie, informatiemodellen, uitwisselformaten en modelleren is een pré.
  • Je bent een service- en resultaatgerichte teamspeler. Open en eerlijk, behulpzaam, positief en een echte procesdenker
Wat we bieden

Je salaris is minimaal € 3.635,- en maximaal € 5.095,- bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring. Op inleenbasis vanuit je huidige organisatie word je ingezet voor een periode van één jaar, met een optie tot verlenging. Bij het IHW werk je in een informele sfeer, waar een gedreven team dagelijks werkt aan het beschikbaar krijgen van alle relevante waterinformatie voor de sector. Wij geloven we dat je je het beste ontwikkelt door samen te werken en van elkaar te leren. Successen worden gevierd, want bij het IHW worden we blij van goed afgeronde projecten. En onze waterbeheerders ook!

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan vóór 1 september a.s. via onderstaande knop. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op met Stephany de Maaijer, wijzigingscoördinator Aquo-standaard, via 06 53 17 99 93. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

Solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.