Locatie: Amersfoort
Aantal uren: 20-32 uur per week
Salaris: € 3.025 - € 4.104 (schaal 9)
Contract: bij voorkeur detachering tot 2026 vanuit je huidige organisatie

Ben jij de Functioneel Beheerder die klaar is om het verschil te maken in de informatieketen achter het Nederlandse waterbeheer, die gebruikt wordt door Rijkswaterstaat, waterschappen en provincies? Vertaal je met jouw resultaatgerichte houding klantwensen moeiteloos naar ICT-oplossingen? Dan voel jij je als Functioneel Beheerder bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

Het Informatiehuis Water is binnen de watersector de onbetwiste en centrale facilitator van waterinformatie. Als Functioneel Beheerder ondersteun jij je collega’s met de beheertools van de Aquo-standaard, dé uitwisselstandaard voor waterbeheerinformatie. Je vindt de problemen, bedenkt oplossingen in een testomgeving en overlegt intern of alles goed werkt. Concreet word je verantwoordelijk voor:

 • Het professionaliseren van het functioneel beheer van de Aquo-standaard.
 • Het publiceren en inhoudelijk optimaliseren van de standaard op ons mediaWikiplatform door middel van mediaWiki API-scripts in R.
 • Het zorgen voor de juiste werking van onze maatwerkapplicatie in R en R-Shiny (Shiny-app).
 • Het ondersteunen van de Digitale Delta API community vanuit het Informatiehuis Water en het meewerken aan de realisatie van de API’s om de waterdata te laten stromen. 
 • Het doorontwikkelen en beheren van de Github omgeving, welke ook gebruikt wordt voor de Aquo-standaard.

Op termijn is uitbreiding van je werkzaamheden mogelijk, zoals het ondersteunen van het functioneel beheer van de Aquo-kit, het Waterkwaliteitsportaal en het Waterveiligheidsportaal. Dit zijn de tools die het Informatiehuis Water beheert om het voor waterbeheerders mogelijk te maken informatie aan te leveren voor landelijk dekkende beelden voor bijvoorbeeld EU-rapportages.
 

Hier stroom je in

Je wordt onderdeel van het team Aquo-standaard van het Informatiehuis Water. In een prettige sfeer werken onze enthousiaste en gedreven professionals aan uniforme, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Wij hebben oog voor hoe mensen en organisaties werken en voor veranderingen in onze omgeving. Met persoonlijk contact proberen we te ervaren wat bij onze gebruikers leeft en van daaruit passende oplossingen te vinden.

Over het Informatiehuis Water

Het Informatiehuis Water is een samenwerkingsprogramma tussen de waterschappen, de provincies en Rijkswaterstaat en vormt de schakel tussen waterbeheerders en gebruikers van waterinformatie. In Nederland zijn waterbeheerders verantwoordelijk voor de kwaliteit, beschikbaarheid en veiligheid van water. Andere organisaties en burgers dragen hieraan bij. Zij kunnen hiervoor continu beschikken over eenduidige en betrouwbare waterinformatie. Het Informatiehuis Water maakt die op een eenvoudige en efficiënte manier toegankelijk. We coördineren de informatiestromen voor waterkwaliteit en -veiligheid, onderhouden en beheren de Aquo-standaard, en beheren en ontwikkelen applicaties om de informatie te bundelen en beschikbaar te stellen. Dagelijks maken vele klanten gebruik van de informatiesystemen die jij beheert. Een verantwoordelijkheid die niet voor iedereen is weggelegd!

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een afgeronde mbo 4-/hbo-opleiding in een relevante richting.
 • Ervaring bij een waterschap, Rijkswaterstaat of provincie.
 • Sterke inhoudelijke ICT-kennis. Je begrijpt bovendien de werking van Linked Data.
 • Kennis van mediaWiki, API’s, Github, R en R-Studio met een mbo 4-achtergrond. Kennis van R-Shiny is een pré.
 • Enthousiasme, leergierigheid en goede communicatieve vaardigheden.
 • Service-, resultaat- en oplossingsgerichtheid. Daarnaast kun je ook goed samenwerken. 
 • Het vermogen om klantwensen goed te kunnen vertalen naar ICT-oplossingen.

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan vóór 28 juni 2022 via onderstaande knop. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking.

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Stephany de Maaijer, Wijzigingscoördinator Aquo-standaard, via 06 53 17 99 93. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, Capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

Let op: Via de knop solliciteren kom je bij het sollicitatieformulier, welke op de website van het Waterschapshuis staat. Het gaat om een vacature bij het Informatiehuis Water. Het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuis Water.

Solliciteren