Het Informatiehuis Water (IHW) is een samenwerkingsprogramma van de waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat op het gebied van landelijke informatie over water. Sinds 2011 speelt het IHW een belangrijke rol voor landelijke rapportages aan de waterbeheerders, de Tweede Kamer en de Europese Unie. Samen met de waterbeheerders komen we tot uniforme, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Het IHW is de schakel tussen waterbeheerders en gebruikers van informatie over water. We ontsnipperen en centraliseren informatie over water, zodat alle relevante informatie over water op één punt is op te vragen.
Wij zijn per direct op zoek naar een: 

Functioneel Beheerder (36 uur)

Jouw plek in de organisatie?
Als functioneel beheerder ben je lid van het team Informatiebeheer van het Informatiehuis Water. Dagelijks maken vele klanten gebruik van de Informatiesystemen die jij beheert. Een verantwoordelijkheid die niet voor iedereen is weggelegd!

“Het feit dat ik in contact ben met alle waterschappen en belangrijk werk doe dat iets betekent voor Nederland en Europa. Dát in een setting met fijne mensen en een heel leuk team maakt het op het werk komen iedere dag een feestje. En de vrijheid die ik heb om, als het nodig is, vanuit huis te werken en tijd flexibel kan gebruiken, dat maakt mijn rol zo leuk.”  Aldus Martin van Eimeren – medewerker bij het IHW.

Wat ga je doen bij het Informatiehuis Water? 

  • Je ondersteunt de gebruikers van de informatiesystemen.Belangrijke onderdelen hierbij zijn de communicatie met de eindgebruiker (gebruikershandleidingen schrijven, FAQ’s schrijven, workshops en gebruikersoverleggen organiseren) en het afhandelen van calls (incidenten en wenswijzigingen).
  • Je analyseert problemen, werkt deze uit, test en implementeert oplossingen. Hierin werk je samen met collega’s, marktpartijen en gebruikers.
  • Je beheert de informatie in de systemen. Je bewaakt en controleert de gegevens, maakt rapportages en voert wijzigingen door. 
  • In deze rol lever jij een belangrijke bijdrage aan het verder professionaliseren van het functioneel beheer tot een stevige en stabiele factor in onze organisatie.

Naar wie zijn wij op zoek?
Je werkt op dit moment bij een waterschap, Rijkswaterstaat, gemeente of provincie en wilt graag je horizon verbreden. Je bent een ervaren functioneel beheerder die graag op tactisch niveau meedenkt, maar zelf ook de handen uit de mouwen steekt: een denker die doet! Jij ziet kansen en mogelijkheden, en weet ze zelfstandig op te pakken. Ook signaleer je verbeterpunten en denk je mee aan structurele oplossingen. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, en spreekt zowel de taal van de gebruikers als die van de leveranciers. Verder beschik je over:

  • HBO werk- en denkniveau
  • Aantoonbare kennis van BiSL
  • Ervaring met databases en SQL
  • Ruime ervaring in een gelijksoortige functie

Wat bieden wij?
Je komt bij het IHW te werken in een informele en enthousiaste werksfeer, waar een gedreven team dagelijks werkt aan het beschikbaar krijgen van alle relevante waterinformatie voor de sector.

  • Op basis van inleen vanuit jouw huidige overheidsorganisatie word je ingezet voor een periode van twee jaar met een optie voor verlenging.
  • Het salaris in deze functie is ingeschaald in een schaal op basis van 36 uur, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Bij  het IHW geloven we dat je je ontwikkelt door samen te werken en van elkaar te leren. Successen worden gevierd, want bij het IHW worden we blij van goed afgeronde projecten. Trouwens, onze waterbeheerders ook!

Ben je enthousiast?
Reageer dan uiterlijk 10 januari a.s.op deze vacature door op onderstaande knop te klikken. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Hinne Reitsma 033 460 3296; voor de procedure met Rachel de Jong, capaciteitsmanager via 06 38 05 72 34.

Solliciteren