Locatie: Amersfoort
Aantal uren: 32 uur per week
Salaris: € 3.078 - € 4.176 (schaal 9)
Contract: bij voorkeur detachering voor minimaal 2 jaar vanuit je huidige overheidsorganisatie

Ben jij de creatieve Communicatieadviseur die onze visie weet door te vertalen naar begrijpelijke communicatie? Heb je een paar jaar ervaring bij Rijkswaterstaat, een waterschap, provincie, gemeente? En wil je snel een groot netwerk opbouwen? Dan voel jij je als Communicatieadviseur bij het Informatiehuis Water als een vis in het water!

Duik jij in deze uitdaging?

Het Informatiehuis Water vormt de schakel tussen waterbeheerders en gebruikers van waterinformatie. We ontzorgen de waterbeheerders bij het uitwisselen van gegevens en komen samen met hen tot eenduidige, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Daarbij zijn we verantwoordelijk voor de rapportages die de waterbeheerders moeten opstellen in het kader van de Europese Kaderrichtlijn Water, beheren we de Aquo-standaard (de uniforme taal voor de uitwisseling van gegevens binnen de watersector) en de Waterinformatieportalen (Waterkwaliteitsportaal, Waterveiligheidsportaal en Aquo-kit).

Als Communicatieadviseur ben jij de communicatieve sparringpartner van je collega’s binnen het Informatiehuis Water. Je weet de soms complexe materie om te zetten naar aansprekende en begrijpelijke taal, waardoor het Informatiehuis Water zichtbaarder wordt én het duidelijk is welke meerwaarde we hebben voor de waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincies. Concreet word je verantwoordelijk voor:

 • Het concretiseren van de vernieuwde communicatiestrategie in het communicatieplan en de omzetting naar een vernieuwde huisstijl.
 • Het uitbrengen van advies over de communicatie en het uitvoeren van het communicatieplan.
 • Het creëren en produceren van content op onze website, in nieuwsbrieven, in podcasts en/of op sociale media.
 • Het actief bijdragen aan en coördineren van onze nieuwsbrieven (de nieuwsbrief Informatiehuis Water en de Aquo-nieuwsbrief).
 • Het inrichten, ondersteunen en onderhouden van diverse (online) communities en het organiseren van evenementen samen met de Servicedesk van het Informatiehuis Water.
 • Het bijdragen aan de opzet van het community management van het Informatiehuis Water.
 • Het adviseren over en onderhouden van de relaties met onze verschillende stakeholders.
 • Het continu schakelen tussen interne, externe en arbeidsmarktcommunicatie.

Hier stroom je in

Het Informatiehuis Water is een landelijk samenwerkingsprogramma van alle waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat met één belangrijke missie: waterbeheerders en beleidsmakers ontzorgen bij het uitwisselen van waterinformatie. In een prettige sfeer werkt ons team van professionals aan uniforme, toegankelijke en bruikbare informatie over water.  De mensen in ons multidisciplinaire team zijn gedreven en enthousiast. Bij het Informatiehuis Water beschikken we over relevante kennis en ervaring en zijn goed in wat we doen. Met persoonlijk contact houden wij oog voor elkaar en voor onze klanten. Wij proberen alert te reageren en anticiperen op veranderingen in onze omgeving en op wat leeft bij de leveranciers en afnemers van waterinformatie. Als Communicatieadviseur werk je in een klein team van zo’n 15 tot 20 collega’s. Je werkt veel samen met de Programmamanager, de teamleiders en de collega’s van de Servicedesk.

 

Je bestaat al voor meer dan 50% uit water! Daarnaast zoeken we in jou:

 • Een afgeronde relevante hbo- of wo-studie.
 • Minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Werkervaring bij een waterschap, Rijkswaterstaat of andere overheidsorganisatie.
 • Affiniteit met ICT en de watersector.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift.
 • Resultaatgerichtheid: je neemt stappen om je visie concreet te maken en hebt van nature de neiging om verbindingen te zien en te leggen.
 • Servicegerichtheid: je bent een open en eerlijke teamspeler, met een klantgerichte en positieve houding.
 • De creativiteit en het vermogen om complexe informatie door te vertalen naar begrijpelijke (online) communicatie.
 • Zelfstandigheid, flexibiliteit, snelheid en nauwkeurigheid.

Ons verfrissende aanbod

Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. De functie betreft een tijdelijke detachering vanuit je huidige (overheids)organisatie voor minimaal twee jaar. Het Informatiehuis Water kent aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals de mogelijkheid om thuis te werken en de regeling ‘reistijd = werktijd’. Dankzij onze Talentmanager ben je bovendien verzekerd van goede begeleiding. Een detachering bij het Informatiehuis Water biedt je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, je ontwikkeling te stimuleren en je netwerk te vergroten. Zoals wij hier zeggen: je gaat altijd rijker terug dan je gekomen bent. De mogelijkheid bestaat deze functie uit te voeren in combinatie met communicatiewerkzaamheden voor Het Waterschapshuis.

Maak jij werk van water?

Solliciteer dan  via onderstaande button. Vergeet daarbij niet je cv en je motivatie mee te sturen. We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste kennismaking. 

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met met Erik Kraaij, programmamanager bij het Informatiehuis Water, via 06 50 63 51 12 of e.kraaij@ihw.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rachel de Jong, capaciteitsmanager, via 06 38 05 72 34.

Let op: Via de knop solliciteren kom je bij het sollicitatieformulier, welke op de website van het Waterschapshuis staat. Het gaat om een vacature bij het Informatiehuis Water. Het Waterschapshuis verzorgt alleen de wervingsprocedure voor het Informatiehuis Water.

Solliciteren(externe link)