Op 21 april organiseert Geonovum van 14.00 tot 16.00 uur de online sessie: De MIM factor. Vanuit het Informatiehuis Water leveren wij een bijdrage hieraan. Meld u aan en leer of en hoe het Metamodel voor Informatiemodellen (MIM) u verder kan helpen.

In het kader van onderlinge samenwerking wisselen overheidsorganisaties veel informatie uit. Het is daarbij belangrijk dat we hetzelfde verstaan onder de gegevens die we gebruiken en dat we gemeenschappelijke afspraken maken over hoe we gegevens beschrijven en uitwisselen. Vanuit die achtergrond is het Metamodel voor informatiemodellen (MIM) opgezet. MIM biedt een gemeenschappelijk vertrekpunt voor het maken van informatiemodellen. De afspraken reiken over de grenzen van bestuurslagen heen en zijn toepasbaar in uiteenlopende domeinen.

In deze sessie wordt u meegenomen in het geheim van de MIM factor. Wat is het, wat kunt u ermee en hoe kan de MIM factor verder ontwikkelen. Vanuit het Informatiehuis Water laat Koos Boersma tijdens de sessie zien hoe de watersector MIM gebruikt. Bezoek voor meer informatie en aanmelden de website van Geonovum.